Водещи новини - дясно Култура

Талантите на арт-център “Палитра” представиха България в Китай

Арт център „Палитра”  бе единственият представител за България на Международния детски фестивал на изкуствата в Тянджин, Китай, сподели хореографът на Студио за съвременни танци „Палитра” Гергана Пейчева. Участието на талантливите деца беше осъществено  след предварителен подбор от страна на организаторите. Сред децата, които представиха България и Добрич, бяха танцьори от студио за съвременни танци „Палитра”, певци от вокално студио „Палитра” към арт център „Палитра”, две момчета от ПФТС „Добруджа” и едно момиче от СУ „Климент Охридски”.

Фестивалът няма състезателен характер и на него може да се участва само след покана от страна на организаторите.

Проведе  се  от 27-и до 31-и юли, като организаторите бяха предвидили много разнообразни дейности за участниците. Изявите бяха на няколко  различни сцени. В свободните дни бяха предвидили посещение на галерия, музей, културен център, разходки и др.  Тази година участниците бяха от над 20 страни.

Добричките деца успяха много достойно да представят не само българското изкуство, но и да защитят името на България.

Много е трудно да опишем всички емоции и вълнение, които изпитахме по време на престоя ни в Китай, затова каним всеки, който желае да научи повече за нашето приключение в сряда 15.08.2018г. от 19:30ч във фоайето на Арт център „Палитра”, сподели още Гергана Пейчева.  

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *