Водещи новини - дясно Общество Регионални - начална Шабла

Фестивал на хвърчилата за осми път в Шабла

Осмото издание на Парада на хвърчилата ще се проведе на 22 септември, съобщават от Зеления образователен център.

Ден по-рано – на 21 септември, от 18 ч. ще бъде открита изложба „Шесто чувство“ на Светлин Трендафилов. Тя ще бъде открита с музика и поезия.

Фестът ще се проведе на 22 септември от 10 ч. Местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла, ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата.

В 15 ч. музикално фест настроение ще внесе Белослава.
Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За седемгодишното си съществуване той успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.
Традиционно фестивалът ще предложи демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила. Ще има арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).
Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. Сцената ще е отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват.
Всеки, който иска да подкрепи Фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *