Здраве

Удължава се инициативата на ГЕРБ-Добрич за безплатно мерене на кръвното

По желание на гражданите и във връзка с големия интерес, инициативата на ГЕРБ-Добрич за безплатно измерване на кръвното налягане ще продължи до края на месец август, съобщиха от местната централа на партията.

Десетки граждани от различни възрасти се възползваха от възможността през миналата седмица. За някои от тях това бе шанс да проследят кръвното си налягане в продължение на няколко дни. Тревожен е фактът, че е сравнително малък процентът на тези, чието кръвно налягане е в граници.

Измерването се извършва от медицинска сестра. При необходимост, тя съветва гражданите да потърсят личния си лекар или лекуващия кардиолог.

Кампанията ще продължи до 31 август, включително, от 9.00 ч. до 12.00ч. в офиса на ПП ГЕРБ-Добрич по бул. „25 септември“, №3 /срещу „Стара къща“/.

Целта на инициативата е да се заостри вниманието на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

Повишеното кръвно налягане е причина за смъртта на 9.4 милиона в света всяка година и тази цифра продължава да нараства поради застаряването на населението. Рисковите фактори са свръхтегло, висок прием на алкохол и сол с храната и недостатъчна физическа активност.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.