Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Откриха труповете на трите удавени деца край Дуранкулак

Откриха труповете на трите деца, които вчера изчезнаха край Дуранкулак, съобщиха източници на  Про Нюз Добрич. Намерени са южно от мястото, където вчера ги е погълнало бурното море, потвърди кметът на село Дуранкулак Веселин Йорданов.

Три деца бяха погълнати от бурното море край Дуранкулак

Първоначалната информация бе за два трупа. По-късно стана ясно, че е извадено и третото тяло. Според кмета на Шабла Мариян Жечев, е потвърдено, че телата са на трите момченца. Официално това се очаква да бъде потвърдено след като приключат аутопсиите в Съдебна медицина. Керан и Дельо са удавените деца от село Спасово, а Джингиз е третото дете - то е от село Сираково.
Припомняме, че децата, които са на възраст 12-15 години, изчезнаха вчера, на около 500 метра от охраняемата зона на плажа на къмпинг Дуранкулак. Родителите им били наети за земеделска работа в Шабленско. Вчера помолили човека, който ги водел на нивата, да ги заведе до морето. Четири момчета влезли да плуват в бурното морето. Едното успяло да излезе и да повика родителите на помощ. Трите деца вече били изчезнали в бурното море.  
c