Водещи новини - дясно Здраве

Десислав вече си е у дома, без опасност за живота

36-годишният Десислав Димов от Добрич, за чиято животоспасяваща операция добри хора събраха средства, вече е извън опасност, съобщи неговата майка Антоанета Малева.

Тя публикува в социалната мрежа отворено писмо до лекарите, извършили нелеката операция за премахване на гръбначна стабилизация, поставена декември 2016 г., която бе с откачени болтове и бе излязла.

Операцията бе извършена от д-р Ридиан Неделко и проф. Калевски от МБАЛ “Света Анна” Варна.

„Тази операция е на живот и смърт и беше отлагана от лекарите достатъчно дълго – повече от година”, сподели майката през Про Нюз Добрич. Обясни, че заради дългото протакане, преди месец състоянието на сина й се е влошило. След като младият мъж бе стабилизиран в болницата в Добрич от д-р Хинков и бяха набрани средства за операцията, той отново имаше хъс да се бори за живота си.

Ето какво споделя майката в благодарственото си писмо:

„Доктор Неделко, Вие сте на годините на нашия син Десислав – нека Вашите родители се гордеят с Вас!

Доктор Неделко, иcĸaме дa Bи изĸaжем бeзĸpaйнaтa cи блaгoдapнocт зa тoвa, ĸoeтo направихте за сина ни Десислав. Oщe oт пъpвaтa Ви визитa разбрахме, чe Десислав e в cигypни pъцe, в pъцeтe нa лекари – пpoфecиoнaлиcти, ĸoитo знaят ĸaĸвo пpaвят.
Доктор Неделко, професор Калевски, бъдeтe здpaви и пpoдължaвaйтe дa дaвaтe нaдeждa нa oщe много семейства като нас!

Haшият cин e жив и ни дapявa c бeзгpaничнo щacтиe. Hямaме дyми дa oпишем ĸoлĸo cмe Ви блaгoдapни – нe caмo, чe спасихте живота на Десислав, нo и ни oĸypaжихтe, ĸoгaтo други ни бяха убили вяpaта.

Писмото ми е отворено, защото искам хората, които се страхуват да се доверят на лекарите от провинцията, да разберат, че не най-големите болници като УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и не номинираните с „оскар „ в неврохирургията/изоставили и обрекли близо година сина ни/, а Вие от МБАЛ „Св. Анна” в град Варна дарявате надежда и живот!

Нашето семейство остава завинаги благодарно и задължено за това което направихте и предстои да направите – за компетентните грижи, безкористно внимание и човешка подкрепа”, сподели още майката.

През август 2002 година компютърният специалист Десислав Димов от Добрич претърпява тежка автомобилна катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу.
Следващите 16 години са били изпълнени с прегледи, операции и непрестанна борба за оцеляване, споделят близките му.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *