Общество

Отново проучват потребностите от работна сила в област Добрич

Започна второто за тази година проучване на потребностите на бизнеса от работна сила, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Оттам посочват, че при първото такова проучване през февруари фирмите от област Добрич не са били достатъчно активни.

Целта на проучването е както да се подпомага бизнесът, така и да се ползва събраната информация при определяне приоритетите на областната и общинските политики по насърчаване на заетостта и в сферата на образованието и обучението. В национален мащаб обобщените данни ще се използват при формиране на приоритетите на националните стратегически документи и ежегодно утвърждавания Национален план за действие по заетостта.

Използваният през  февруари електронен анкетен формуляр е актуализиран, като са отчетени посочените от анкетираните работодатели трудности и предложения. Формулярът е облекчен по отношение на брой въпроси.

Проучването ще продължи до 17 септември, като с нарочно писмо за неговото провеждане областният управител уведоми общините, работодателски организации и фирми на територията на цялата област. Резултатите от попълнените анкетни формуляри и обобщените данни от тях за област Добрич трябва да бъдат предоставени на Агенция по заетостта до 24 октомври.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *