Здраве

Отделението УНГ започва работа отново на 15 септември

Отделение УНГ в МБАЛ Добрич не е закрито и ще заработи с пълен капацитет от 15 септември, съобщиха от ръководствотго на болницата по повод тиражирана в някои медии информация.

Ръководството на добричката болница категорично заявява,  че отделението УНГ не е закрито, а е с ограничена дейност.

Практика, прилагана не само у нас е,  през летните месеци да няма планов прием и да не се правят операции. Въпреки това,  в отделението денонощно има дежурен лекар и медицински персонал.

Временно е затворено отделението УНГ в болницата в Добрич

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, лекарите в отделението д-р Стоянова и д-р Любенов ще  използват полагащия им се годишен отпуск в периода, в който отделението няма да работи. Медицинските сестри, които са на работа, ще бъдат командировани да помогнат в друго отделение, в което има остър недостиг.

Понеже УНГ е хирургическа специалност, има и спешни пациенти,  е направен график, така че да може постоянно да има лекар на разположение, който да може да осъществява спешните консулти.  Няма да има гражданин на Добрич и областта, който да се нуждае от такава помощ и да не е обслужен, увери преди дни директорът на МБАЛ д-р Светозар Байчев.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *