Водещи новини - дясно Здраве

Ремонтират последните три стаи в Детско отделение на МБАЛ Добрич

До края на август всички болнични стаи в отделението по педиатрия към Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще бъдат ремонтирани, съобщи началникът на отделението д-р Йовчо Йовев.

В момента се обновяват трите т.нар. кърмачески стаи. Финансирането е изцяло със средства на болницата. Средно по около 5 000 лева са нужни за ремонта на една стая, обясни д-р Йовев.

След приключването на този ремонт всички болнични стаи ще бъдат обновени.

Засега това няма да се случи в интензивния сектор, както и помещенията, в които се помещава персоналът на отделението. Разчетите сочат, че за интензивния сектор са нужни около 10 000 лева.

Началото на ремонтите в отделението по педиатрия бе  поставено преди две години от ученици от Езикова гимназия „Гео Милев”. По инициатива на ученическия съвет бе организиран благотворителен бал. Събраните на него приходи, както и от дарения от съученици, приятели и родители, бяха на стойност 3700 лева. Те бяха предоставени за ремонта на една стая в отделението. МБАЛ – Добрич също участва с парични средства. Ремонтните дейности бяха осъществени изцяло от служители на отдел „Болнична поддръжка“.

В стаята бяха подменени дограмата, подовите настилки, осветителните тела, цялостното обзавеждане. Изцяло ремонтирано бе и санитарното помещение. По-късно поетапно бяха ремонтирани останалите стаи в отделението със средства от бюджета на болницата.

След като приключи настоящият ремонт, всички стаи в отделението ще бъдат обновени по същия начин.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *