Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Продължават детските летни занимания в градската библиотека на Добрич

Продължават забавните образователни занимания в летния детски клуб „Играй и учи” в градската библиотека "Дора Габе", информираха домакините от културното учреждение.

Библиотечните специалисти са показали и запознали децата от летния клуб, с част от отличените през тази година книги в конкурса „Бисерче вълшебно“ - „S.O.S. Нова учителка“ на Доминик Демерс, „Тялото говори“ на Цвета Белчева, „Мечокът и пианото“ на Дейвид Личфийлд, както и превърналите се в любими на малките читатели - „Топлото човече” на Мая Дългъчева, „Мечо пътешественик” на Ангелина Жекова и „Патилата на метлата” на Джулия Доналдсън.

В мини-театър се е превърнала инициативата „Големите четат на малките”, където порасналите много артистично поднесоха текстовете на своите по-малки слушатели.

В специално подредената витрина с част от заглавията, номинирани за Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“, организирана от фондация "Детски книги" и единствената българска книжна награда, чието жури са самите деца, малчуганите са имали възможност да видят как изглеждат книжните заглавия.

В Творческата работилница на библиотеката, децата от клуба, заедно с библиотечни специалисти и доброволци са създавали отново с много въображение картини от камъни - пиратски кораб, кошници с плодове и бонбони, много пейзажи, семейство миньони, пингвини и цветя украсиха нестандартните детски картини.

В деня на прожекции на филми участниците гледаха „Смелата Ваяна” .

Заниманията в детския клуб "Играй и учи" започнаха в началото на юни и продължават до 23 август, всеки вторник, сряда и четвъртък от 10 ч. до 12 ч.
c