Водещи новини Здраве

Очна клиника „Света Петка” открива центъра си в Добрич през септември

През септември се очаква да бъде открит Медицинският център в Добрич към очна клиника „Света Петка”, съобщиха за Про Нюз Добрич от лечебното заведение. Той се помещава на ул. „Кап. Димитър Списаревски”, 23.

Там екип от специалисти на клиниката ще извършва първични прегледи на пациенти в Добрич и региона.

Сградата вече е оборудвана. Остават последни административни детайли, след което медицинският център в Добрич ще може да отвори врати. Очакваме да стартират през септември, но още е рано да се посочи конкретна дата, посочиха от клиниката.

„Света Петка” има много пациенти в региона, които чакат с нетърпение откриването на Медицинския център в Добрич.

В него има три, вече оборудвани, кабинета. В тях ще се провеждат първични прегледи на пациентите. Операциите и лазерни процедури ще се провеждат в основната клиника във Варна.

В началото прегледите ще са само платени, но ръководството на очна клиника „Света Петка” ще направи възможното в кратки срокове да  бъде сключен договор по здравна каса. Ние държим на това, за да може да има и прегледи с направление, подчертаха от клиниката. Вероятно, договорът с РЗОК ще е от следващата годината.

В Добрич ще работи постоянен лекар, за да може да има прегледи през цялата седмица. Ще стартира с един кабинет, като очакванията са с времето и трите кабинета да работят с максимално натоварване.  Все още е рано да се посочи кои ще са лекарите в Медицинския център в Добрич.

Ръководството на клиника „Света Петка” планира да осигури транспорт от Добрич за прегледи с направление във Варна. Всеки петък ще има консултации с доц. Митов на място.

Пациентите за операция ще бъдат подготвяни от лекарите в Добрич, транспортирани до Варна, и след операцията ще спят в дома си. На следващия ден, след седмица и на месец след операцията ще бъдат преглеждани безплатно в Добрич.

Очна клиника „Света Петка” – Варна разполага с най-модерната апаратура за диагностика, консервативно и оперативно лечение. В Клиниката се осъществяват и козметични лазерни процедури, пластики на лицето в областта на очите, лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. Технологично, оборудването на  “Света Петка” е на много по-високо ниво, от която и да е клиника в страната.
Очна клиника “Света Петка” е база за обучение на специалисти по очни болести. Два пъти годишно специалистите на Клиниката са гости на международни научни конгреси.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.