Водещи новини Спорт

Представиха юбилейната фланелка и новите спонсори на ФК „Добруджа”

Юбилейната фланелка, с която футболен клуб „Добруджа”, ще посрещне 100-годишния юбилей на клуба през 2019 г. бе представена днес на пресконференция на ръководството на клуба и спонсорите.

При завръщането си в професионалния футбол клубът ще разчита на финансовата подкрепа на Община Добрич, която е основният спонсор на тима. Частният бизнес, който ще помага на клуба, бе представен от Георги Герджиков от „Пионер семена България”, Красимир Станев от „Албена” АД. Продължава подкрепата и на Младен Матеев от „Изида”, който от доста време осигурява екипировката, както и машини за поддръжка на терена, стана ясно на пресконференцията.

Има симбиоза между общината и частния сектор, които искат да помогнат на клуба именно на неговия 100-годишен юбилей, за да се задържи в професионалния футбол и да си пожелаем големи успехи, заявиха от клуба.

Независимо от облачното минало, вече се вижда светъл хоризонт за футбола в Добрич, каза кметът Йордан Йорданов. Той посочи, че е радостно, че могат да бъдат приобщени хора, които наистина искат да помагат на футбола.

Той благодари на спонсорите за ангажираността и увери от името на Община и мениджмънта на отбора, че няма да бъдат подведени. Пожела през новия сезон и през 100-годишнината скромно, но да се поздравим с нови успехи.

Изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев сподели, че е решил да подкрепи футболния клуб след среща с Боби Михайлов, от чието желание да се помага на клубовете на България да развиват футбол бил впечатлен.

„Казах си, че след като Добрич е нашият град, вече е време да участваме. Благодарим, че ни давате тази възможност. Считам го като признание и желание да се доближим Албена до Добрич и Добрич до Албена, от което да имат полза жителите на нашия град, тъй като ние сме част от тях”, каза Красимир Станев.

„Хубаво е да се възстанови емоцията, която имаше, когато Добруджа ни радваше с победи, времето, когато спонсор беше Стефан Колев. Хората бяха щастливи и на стадиона се събираха 5-10 хиляди души”, припомни Станев. Той пожела на „Добруджа” да бъде един добър отбор, известен със своя феърплей, коректност и своите победи, за което ние ще помагаме от сърце.

Изпълнителният директор на „Албена” АД съобщи също, че на срещата с Боби Михайлов е заявил, че се поема агресивна политика Албена да стане силно утвърден курорт в областта на спорта. И ще се кандидатира за домакин на световно първенство по плажен футбол през 2020 г. Ще се възстановят зимните футболни турнири, а „Добруджа” би била прекрасен спаринг партньор, каза Красимир Станев. Той припомни, че през последните няколко години „Албена” АД помагаше на футболния клуб в Балчик, но е убеден, че сега вече си идва на мястото.

„Помня кога „Добруджа” играеше в „А” група. Помня победите, помня победата над „Левски”. Искам да пожелая с тези екипи „Добруджа” да върне големия футбол обратно в Добрич и съм сигурен, че ще го направи”, каза Георги Герджиков. Обясни факта, че „Пионер Семена България” е сред спонсорите на отбора с това, че изпълнителният директор на фирмата Чавдар Дочев е от Добрич. „Макар отдавна да не живее в града, той живее с болките на Добрич. Винаги се е отзовавал, когато е бил поканен на такива събития”, каза Герджиков и от негово име благодари за възможността компанията да стане спонсор.

Президентът на ФК „Добруджа”  Николай Милков благодари на спонсорите. Съобщи, че се очаква отборът да бъде подкрепен от още един сериозен бранд, който памага в спорта в цяла България.

От тима и спонсорите си пожелаха в събота да видим първата победа на „Добруджа”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *