Водещи новини - дясно Общество

Изписаха от болницата държаната 20 дни в плен Виктория от Добрич

Виктория Георгиева от Добрич, която 20 дни беше държана в плен от 32-годишният дилър Мирослав Дяков Дяков вече е изписана от болницата, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-директорът на МБАЛ д-р Бисер Ботев.

В  края на миналата седмица 18-годишноти момиче бе преместено от отделението по Реанимация във Второ вътрешно отделение. Изписана е от там в много добро състояние. Преди това са й направени пълни изследвания, които са били в норма.

Припомняме, че преди седмица ученичката от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина бе открита в дома на 32-годишния дилър. Тя бе обезобразена от бой и гаври, държана 20 дни без храна и вода, постоянно дрогирана  с три вида наркотици, горена с цигари.Тогава дългогодишни лекари споделиха, че никога досега не са виждали такова зверство.

Детето бе прието в болницата силно измършавяло. Нивото на хемоглобина му бе 35 при норма минимум 120. Според медиците, Виктория бе на ръба на живота.

Била толкова наплашена, че при всеки опит да бъде докосната, подскачала от страх.

Лекари разказаха, че момичето е много стресирано. Докато е било в отделението по реанимация се свивало и обръщало настрани всеки път, когато мъж мине край леглото му, независимо, че е в лекарска престилка. Първите дни я хранили с мека храна. Тъй като не можела сама, работещите в отделението й помагали, удовлетворени, че все пак иска да се храни.

Докато спяла, се събуждала и започвала да крещи от страх. Много е уплашена. Физическите проблеми ще се оправят, но за психическите ще трябва помощ дълго време, коментираха пред Про Нюз Добрич медици.

В края на миналата седмица момичето беше преместено от отделението по реанимация във Второ вътрешно отделение. В началото на тази седмица е изписано.

32-годишния Мирослав Дяков Дяков от Добрич има общо 6 осъждания. Две са за разпространение на наркотици. Едното е за грабеж, който е извършил като непълнолетен. Всички останали присъди са за държане на наркотици. Лежал е в затвора. По различните дела е бил осъден на 8 месеца затвор при лек режим, на година и половина затвор при общ режим. За грабежа е получил обществено порицание, тъй като е бил непълнолетен. Има три присъди от по 6 месеца при строг режим.

Излязъл е от затвора през 2015 година.

В момента срещу него има още три висящи дела за наркотици.

Сега той е привлечен в качеството на обвиняем за две престъпления – държане на наркотични вещества и противозаконно лишаване от свобода на 18-годишно момиче, продължило повече от две денонощия и извършено по мъчителен и опасен за здравето на пострадалата начин.

Очаква се да бъде повдигнато и обвинение за нанасяне на телесна повреда.

България Днес

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *