Култура

Д-р Хохвартер представя книгата си “Пътуване” в “Двореца” Балчик

Днес от 19:00 ч. д-р Анелия Хохвартер, ще представи своята книга “Пътуване”, в “Каменна зала” на Културен център “Двореца”.

Известната офталмоложка д-р Хохвартер ще се срещне с желаещите да научат историята на нейните преживявания – преди и по време на създаването на книгата “Пътуване”.

Идеята за книгата се ражда след една от мисиите ѝ в Етиопия. Липсата на ток и интернет кара Анелия да се чувства самотна, далеч от близки и приятели.  Тя започва да записва мислите, защото както самата тя казва “самотата е голяма и в един момент започваш не само да чуваш мислите си, но и да говориш със себе си.” Когато се завръща в Австрия, това усамотение ѝ липсва и започва да пише вкъщи. Така се ражда идеята за книгата, която на практика е пътуването на самата авторка към нейната вътрешна емоция – какво е открила в себе си, докато е била в една такава държава като Етиопия.

Д-р Анелия Хохвартер е един от водещите офталмолози в Австрия. С активен социалния живот, включвайки се в хуманитарните каузи по цял свят – Анелия Хохвартер е един от най-успелите български лекари в чужбина. От 2007 г. отговаря за очните болести в Комисията за борба с домашното насилие към Министерството на здравето, семейството и младежта в Австрия. Участва в много лекарски мисии в Йемен (2009 г.), Зимбабве (2011 и 2012 г.), както и в Етиопия (2014, 2015, 2017 г.).

Една от значимите каузи, зад които Анелия Хохвартер застава е “Локомат за България” – купуване на първия за страната ни робот, с цел ефективно подпомагане на хора с двигателни проблеми. Инициативата за това е изцяло нейна, като всичките средства от продажбата на книгата ѝ “Пътуване”, биват генерирани за осъществяване на тази идея.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *