Водещи новини Здраве

Избраха управители на ДКЦ II и Психодиспансера в Добрич

По един кандидат се е явил на проведения в края на миналата седмица конкурс за възлагане на управлението на две лечебни заведения в Добрич, научи Про Нюз Добрич.

Припомняме, че по решение на Общинския съвет, трябваше да бъдат избрани нови управители на „Диагностично-консултативен център – II – Добрич” EООД и Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев”, тъй като сроковете на договорите на досегашните управители д-р Валери Веселинов и д-р Наталия Борисова, са изтекли.

Интервюто с кандидатите бе насрочено за петък, 27 юли.

По информация на Про Нюз Добрич за двете позиции е имало само по един кандидат. За управител на Психодиспансера е кандидатствала д-р Даниела Събева-Стоева, която е началник на Мъжко отделение в ЦПЗ.

За „Диагностично-консултативен център-II-Добрич” на конкурса се е явил само настоящият управител д-р Валери Веселинов.

Засега от Общината не обявяват официално резултатите от конкурса. Това ще стане най-рано през септември,  става ясно от отговора, който получихме, след като Про Нюз Добрич отправи запитване до пресцентъра на Община Добрич.

Оттам ни отговориха следното:

„При провеждането на конкурсите за Управители на “Център за психично здраве д-р Петър Станчев – Добрич” ЕООД и на „Диагностично-консултативен център-II-Добрич” EООД водеща е Наредба № 9 от 26 юни 2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения, издадена от министъра на здравеопазването. Съгласно чл. 11, ал. 2 от тази Наредба, при провеждане на конкурс за възлагане на управлението на общински лечебни заведения по чл. 1 предложеното от комисията класиране се утвърждава на първото, след провеждането на конкурса, заседание на съответния общински съвет, но не по-късно от двумесечен срок от получаване решението на комисията. Чл. 12. От същата Наредба гласи: „В петдневен срок от утвърждаването по чл. 11 комисията обявява класирането на определено от органа по чл. 3, ал. 1 за това място и уведомява участниците за това. Според горепосочените текстове от Наредбата, комисията не може да обяви класирането преди утвърждаването му от Общински съвет – град Добрич.

Съгласно чл. 13., ал. 1 от Наредбата, при нарушение на процедурата по провеждане на конкурса участниците могат да подават писмени възражения до органа по чл. 3, ал. 1 в тридневен срок от уведомяването им, но не по-късно от 10 дни от обявяване на класирането на определеното за това място.

Едва след това, в двуседмичен срок от изтичане на срока по чл. 13, ал. 1 кметът на общината, сключва договор за възлагане на управлението с участника, спечелил конкурса, в който се определят правата, задълженията и възнаграждението му (чл.14).”

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *