Водещи новини - дясно Общество

Читалище „Добрич 2017” вече не иска залите на двата карате клуба

Ново искане за сградата на бившето СОУ „Дора Габе” е внесъл председателят на читалището Николай Нейчев. С него той заявява, че се отказва от желанието да му бъде предоставена цялата сграда, включително залите, където се помещават карате клубовете „Вълк” и „Нуките”.

Припомняме, че именно поради настояването на Нейчев да получи от Общината сградата на закритото училище, включително и залите, които се ползват от карате клубовете, доведе до това, че на две поредни сесии решение не беше взето.

На 26 юли той е депозирал в Общината заявление, с което коригира искането си и посочва, че желанието на читалищното настоятелство е да ползват имота на бившето СОУ „Дора Габе” в „неговата цялост и с всичките му прилежащи площи, с изключение на двата физкултурни салона и актовата зала, които се ползват от спортните клубове „Вълк” и „Нуките”.

Въз основа на това зам.-кметът Елка Димова е внесла в Общинския съвет докладна записка, с която предлага Общинският съвет да даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имота. Предвижда се за нуждите на читалището за срок от десет години да бъде предоставен имотът, който е площ близо 30 декара и попадащите в него сгради – четириетажна със застроена площ от 1 248.00 кв. метра и изба с площ 1 248.00 кв. метра, едноетажна – със застроена площ 573.00 кв. метра и изба с площ 573.00 кв. метра, както и двуетажна със застроена площ 215.00 кв. метра и изба с площ 215.00 кв. метра.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *