Водещи новини - дясно Генерал Тошево Здраве

Стабилизирано е роденото в Ген. Тошево бебе с тегло 850 грама

Момиченцето, което на 26 юли бе родено в шестия месец с тегло 850 грама, е стабилизирано. То вече е приведено в АГ болница във Варна, за да продължи терапията му, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Светозар Байчев.

Обясни, че и бебенца с по-ниско тегло са се раждали в болницата в Добрич.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, бебето е родено във филиала за Спешна медицинска помощ в Генерал Тошево.

Бебе с тегло 800 грама спасиха в Спешния център в Ген. Тошево

По данни на бабата, ден по-рано 21-годишната Филиз Васведин от с. Снягово е имала контракции. Върната е от гинеколога си с предупреждение, че може да роди по-рано. Това е първа бременност за младата жена. Тя отишла в Центъра за спешна медицинска помощ в Генерал Тошево с кървене и силни болки. На седмата минута родила момиченце. Бебето изплакало веднага. Било в добро състояние.

Дежурният екип на филиала е в състав фелдшерите Димитър Алексиев, Дида Димова, санитарката Теодора Петрова и шофьорът Руси Стойков.

Бебенцето било аспирирано своевременно и повикан реанимационен екип от РКЦ-Добрич, които го е транспортирал в болница в Добрич.

Медиците от Генерал Тошево благодарят  за бързата и адекватна реакция за транспортиране на бебчето и майката. Първоначалната информация бе, че бебето е с тегло 800 грама, но при постъпването в Отделението по неонатология към МБАЛ Добрич е уточнено, че теглото е 850 грама.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *