Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Участници от 19 нации дадоха старт на тенис фестивал "Албена 2018"

В присъствието на над 200 участници в  турнирите за ветерани е бил открит юбилейният 20-и Международен фестивал по тенис на маса "Албена 2018", информираха организаторите от Спортен клуб "Дама пика" - Добрич.
Състезателите от 19 европейски страни са започнали надпреварата в груповите фази на индивидуалните турнири във възрастовите категории при мъжете - от 30 до 39, от 40 до 49, от 50 до 59, от 60 до 69 и над 70 години както и в дамския турнир над 40 години.
В групите от по 4 до 6 души, регламента определя да се играе всеки срещу всеки в мачове от "3 от 5" гейма, като първите двама от всяка група продължават по схема на прогресивно елиминиране във финал"А", а останалите-във финал"Б".
По-късно през деня днес (от 10 часа), са турнирите по двойки при ветераните, а в 15 часа ще бъде дадено началото на игрите и в груповата фаза на майсторските турнири"Albena Open" при мъжете и жените
В петък /27 юли/, от 10 часа, са основните схеми при ветераните, а от 18 часа, започва турнира по двойки при майсторите.
Съботния ден е за довършване на основните схеми във всички категории и ще бъдат изиграни всички срещи до финалните, а в неделя от 10 часа са всички финали.
През почивните дни, стотиците участници и любители на тениса на маса в Албена ще станат свидетели на изявите на най-добрите български състезатели  и на едни от най-елитните представители на Русия, Румъния, Молдова, Германия, Турция и Сърбия.
Организаторите от спортен клуб "Дама купа", напомнят на всички желаещи да наблюдават най- интересната част от юбилейния двадесети форум на най масовия спорт в света, че входа за зрители в спортна зала "Албена" е безплатен.
c