Крими

Адвокатката на Мирослав не искала да се дава информация на медиите

Даването на информация на медиите нарушавало правата на 32-годишния Мирослав Дяков. Това е заявила днес адвокатката на арестувания мъж по време на съдебното заседание, на което бе гледана мярката му за неотклонение, съобщи пред журналисти окръжният прокурор Пламен Николов.

Дилърът, който няколко пъти е съден за дрога, сега е обвинен и за противозаконното лишаване от свобода на 18-годишната ученичка от Добрич Виктория Георгиева.

Защитничката е цитирала изявлението на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която пред медии тази сутрин разказа за зверствата, на които ученичката е била подложена. Както Про Нюз Добрич вече писа, откритото 18-годишното момиче от Добрич е било дрогирано и жестоко малтретирано в продължение на повече от 20 дни, по лицето й са гасени цигари.

Извергът горил с цигари лицето на Виктория, държал я без вода и храна

Мотивът на адвокатката, по чието настояване, както и на Мирослав, медиите бяха изгонени от съдебната зала, било, че така се манипулирало общественото мнение и се въздействало на  хода на досъдебното производство.

“Моето мнение е категорично несъгласие с такова твърдение. Убеден съм, че и медиите, а чрез тях и гражданите, трябва да знаят какво се случва. Убеден съм, че когато се случват лоши неща, хората трябва да знаят. Категорично не съм съгласен, че, когато има информация, давана от полиция или прокуратура по определен случай, това не може да повлияе по определен начин на вътрешното убеждение на който и да е съдия в България. Защото, твърдението, че изтичането на информация или даването на информация на медиите влияе на съдийското убеждение, е директна обида към българския съд. Днес в съдебното заседание имаше една обективност от страна на съда и по никакъв начин никой не може да твърди, че изявлението на главния прокурор по някакъв начин е повлияло на съдийското решение”, заяви окръжният прокурор.

Оставиха в ареста мъжа, който похити и се гаври с 18-годишна от Добрич

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *