Водещи новини - дясно Култура

Екзотика от Малайзия и Коста Рика на сцената в Добрич (+снимки)

Във втората вечер на XVII Международен фестивал “Фолклор без граници” – Добрич 2018 на сцената на площад “Свобода” се представиха екзотичните танцови ансамбли от Малайзия и Коста Рика. С концертна програма, на сцената се представиха:

Коста Рика – LA COYOLERA ENSAMBLE FOLCLORICO, SAN JOSE, COSTA RICA (Фолклорен ансамбъл „Ла Койолера“ от Сан Хосе )

Ръководители на ансамбъла са Монсерат Мария Ибара Оварес и Натали Мария Салгуеро Оварес. Представят музика и танци от три големи региона на страната – провинциите Гуанакасте, Лимон и Пунтаренас. 25 изключително атрактивни представители на тази страна, наричана „зеленото бижу” на Латинска Америка и определена за една от най-ценните екологични дестинации в света. Фолклорът им пресъздава присъщата на коренните жители „радост от живота”. В ритмите и танците им са въплътени историята, красотата на природата, културните традиции.

Малайзия – ISMMA Dance Group, Malaysian Institute of Arts, Melaka (Танцов ансамбъл „Исмма“ от Институт по изкуствата, Мелака )

Ансамбълът е от друга екзотична държава, притежаваща удивителна природа и огромно богатство от древни традиции и модерно съвремие. Ръководител на тези „културни посланици” е Мод Насрудин Бин Рахман. Характерното за техните музика и танц е разказването на история, случка, събитие. Чрез движенията си пресъздават местните традиции и обичаи. Невероятен колорит, пищни костюми и изящество.

Днес е последната фестивална вечер. От 18 часа на сцената на площад “Свобода” ще се представят танцьорите от Боливия и Грузия.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *