Водещи новини - дясно Здраве

Успешна е животоспасяващата операция на Десислав от Добрич

Операцията на Десислав приключи успешно, съобщи Антоанета Малева, майка на компютърния специалист Десислав Димов от Добрич, който днес се подложи на животоспасяваща операция.

От 16 години той е обездвижен от кръста надолу след тежка катастрофа.

Майката благодари на д-р Ридиан Неделко и проф. Калевски от МБАЛ “Света Анна” Варна. „Благодарим на всички, които ни подкрепиха в този труден момент”, сподели още майката.

Операцията днес стана възможна, благодарение на добри хора, които помогнаха да се събере сумата от 15 332.47 лева.

„Тази операция е на живот и смърт и беше отлагана от лекарите достатъчно дълго – повече от година”, каза преди интервенцията майката. Обясни, че заради дългото протакане, преди месец състоянието на сина й се е влошило.

Дни преди операцията Антоанета Малева дори създаде в социалната мрежа „Молитвена група за Десислав” като призова всички майки, приятели и хората, даряващи надежда, да се помолят за оцеляването на сина й.

През август 2002 година компютърният специалист Десислав Димов от Добрич претърпява тежка автомобилна катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу.
Следващите 16 години са били изпълнени с прегледи, операции и непрестанна борба за оцеляване, споделят близките му.

След днешната операция, предстои премахване на гръбначна стабилизация, поставена декември 2016 г. в Пирогов, която е с откачени болтове и е излязла. Последващите планирани дейности са поставяне на нова стабилизация /сумата още не е ясна, но последната е струвала 15 000 лв./ и модул, който стимулира гръбначния мозък, изпращайки импулси и по този начин действа обезболяващо /неговата цена е около 30 000 евро./

Сумите са непосилни за семейството. Затова те продължават да разчитат на добри хора, за да се съберат средствата за последващите интервенции и да се облекчат болките на младия мъж.

Дарителски сметки:
в BGN – BG85UNCR96605012029308
в USD – BG27UNCR96605112029301
в EUR – BG35UNCR96605412029302
SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF

Сметките в Уникредит Булбанк са дарителски и се контролират от банката. За всеки изтеглени или платени 20 стотинки, банката прави проверка и осъществява контрол.
За тези от Вас, които са в чужбина, или банковият превод не е възможен, има възможност за дарение и чрез PayPal превод на акаунт prostax@gmail.com
Като Ви благодарим предварително, оставаме с надеждата, че с Вашата помощ Десислав ще продължи да живее, споделят от семейството.

За контакт с Десислав Иванов Димов
От гр. Добрич, ул. “Опълченец Петър Алексиев” № 12 вх.Б ет.3 ап.5
Тел. 0886862492, e-mail: desislav__@abv.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *