Култура

Фестивалът за старинна музика ”Stravaganza” води китарни шедьоври в Каварна

От 1 до 7 август, Каварна посреща поредното издание на Фестивал на старинната музика, песен и танц ”STRAVAGANZA” 2018. Желанието на организаторите е музикално-артистичното събитие да прерасне в международен фестивал, пресъздаващ и приобщаващ българското и световно старинно културно наследство.

В настоящия момент няма друг арт форум, в който стиловото многообразие да е толкова богато – от мистичната Античност, през мрачното Средновековие и се стигне до пищността и богатството на Западно-европейския Ренесанс във всичките му течения.

В рамките на фестивала се провеждат концерти на изявени професионални изпълнители, множество образователни лектории, семинари, конференции, на които се дискутират стратегиите и методите за популяризиране и съхраняване на българското музикално-сценично творчество.

”STRAVAGANZA” е желано и дългоочаквано събитие, което носи в себе си огромен творчески, образователен и емоционален потенциал, изтъкват домакините от Община Каварна.

Фестивалното откриване ще бъде на 1-ви август от 18:30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“, с изложба на Стефан Четроков.

Програма на ”STRAVAGANZA” 2018:

  • 04.08 от 18,30 – Концерт за класическа китара ще се проведе в Експозиция „Добруджа и морето” – Хамам
  • 05.08 от 18,30 -Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по класическа китара на д-р Столина Добрева в ХГ,,Христо Градечлиев“
  • 06.08 от 18,30 – Изложба на Елена Русева в ХГ,,Христо Градечлиев“
  • 07.08 от 19,00 – Заключителен концерт на участниците в майсторски клас ,,Вокална техника“ на Петя Плугчиева на Площад ,,Защитата на Каварна“

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *