Спорт

С участници от 20 страни стартира XX издание на фестивал по тенис на маса в Албена

Над 500 състезатели и гости от над 20 европейски страни ще вземат участие в Двадесетия юбилеен фестивал по тенис на маса “Албена 2018”, информира организатора на събитието Стефан Георгиев – президент на Спортен клуб “Дама пика”.

В средата на лятото ваканционно селище Албена се превръща за двадесета поредна година европейски център на един от най- масово практикувани спортове в света- тениса на маса.

От 25 юли в спортна зала”Албена” стартират майсторските турнири за мъже и жени “Abena Open”, съпроводени с турнири за ветерани в 5 мъжки и 1 женска възрастови категории.

След приключване на финалните срещи на 29 юли, предстои Международен тренировъчен лагер по тенис на маса с участието на юношеските национални отбори на Германия, много национални състезатели от Русия, Румъния, България, Молдова и др.

От 2 до 5 август, в програмата на международния форум са включени и открити турнири за момчета и момичета до 12 години, кадети и кадетки до 15 и юноши и девойки до 18 години.

За всички любители на спорта с малкото топче, входа в зала”Албена” ще е безплатен, а организаторите на проявата от спортен клуб “Дама купа” канят всички желаещи от цялата страна да се насладят на майсторството на едни от най добрите състезатели в Европа от 9 до 90 годишна възраст. Състезанията започват всеки ден от 10.00 часа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *