Добрич

48-часов филмов маратон трябва да заснеме “Красив Добрич”

48-часов филмов маратон ще заснеме “Красив Добрич” няколко дни преди празника на града – 25 септември, съобщават от Общината. Тя организира събитието, заедно с българска онлайн платформа за развлекателна индустрия.
Творчески екипи от цялата страна ще напишат сценарии, ще заснемат, монтират и озвучат десетминутни филми по предварително определени теми за Добрич в дните между 21-23 септември. Жури ще отличи най-добрите продукции, като първите три творчески екипа ще получат парични награди от съответно 1 500, 750 и 500 лева, осигурени от Общината. Също така спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на следващото издание на международния филмов фестивал Берлинале през февруари 2019 г.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов отбелязва, че Добрич и регионът със своята древна история и забележителности са дестинация, която привлича туристите. По думите му, с филмовото предизвикателство инициаторите искат да бъдат показани и скритите възможности за реализацията на проекти в различните изкуства, както и постигнатото през последните години в новата визия на града.
Идеята за филмовия маратон се е породила на форума “Добрич в бъдеще време” на “Глобален Добрич” – общност на хора, свързани с добруджанския град.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *