Водещи новини Крими

Кола с румънци падна в езеро край Болата

Лек автомобил е паднал вчера в  езеро край пътя към залива Болата, съобщи за Про Нюз Добрич свидетел на инцидента. Той разказа, че на мястото е имало линейка, полиция, чакали са кран и “Пътна помощ”, които да извадят колата от водата.

Кметът на село Българево Георги Янев обясни, че при разминаване на автомобили по пътя, едната кола е паднала в езеро.

Колата е “Дачия” с регистрация от Букурещ. В нея са пътували двама румънци, които не са пострадали, каза той.

Свидетелка обясни, че инцидентът е станал вчера към обяд. Случило се за части от секундата. Шофьорката правела маневра на заден ход, за да могат да се разминат колите. Не усетила, че пътят свършва. Така, въпреки опитите на всички наоколо с клаксони да я предупредят, колата паднала.

Много млади момчета са се притекли на помощ на хората в колата и скочили в тресавището, за да могат да обърнат автомобила и да спасят живота на хората, пътуващи в “Дачия”-та.

Ръката на възрастен мъж е била извадена от ключицата, но няма тежко пострадали при инцидента.

 

Вчера на плажа Болата е имало много хора – румънци, руснаци, украинци, българи. Наложило се полиция да отиде на  място, за да се осигури ред при паркирането. Освен плажуващи, в района е имало и много рибари – над 40 лодки са били лодките в залива.

Част от асфалта по пътя е пропаднал. На няколко пъти са поставяни парапети или ленти, но от тях няма и следа, коментира кметът на Българево.

Кметът коментира също, че у нас румънците се държат като безконтролни шофьори, 80 % от катастрофите в района са причинени от тях, коментира Янев.

Снимки: фейсбук

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *