Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Първата света Литургия отслужиха днес в новия храм в с. Царичино

Архиерейският наместник на Добричката духовна околия иконом Иван Дойчев днес отслужи първата света Литургия в новопостроения храм в село Царичино, община Балчик, посветен на светите първовърховни апостоли Петър и Павел. Заедно с него служиха иконом Стратия Александров - епархийски съветник и предстоятел на храма-домакин, свещеник Тодор Тодоров и митрополитският дякон Любомир Георгиев.

Храмът бе изпълнен от жителите на село Царичино, дошли да вземат участие в празника. Сред тях бяха кметът на селото Георги Генов и архитект Тодор Тодоров - главен спомоществовател за изграждането на храма. Службата бе песенно украсена от сборна група с диригент Александър Александров, съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия.

Иван Дойчев предаде благословението на митрополит Йоан, а ставрофорен иконом Стратия Александров произнесе слово, в което поздрави всички жители с радостта да имат дом за молитва и благодари на всички, които са спомогнали и помагат за съществуването на храма.

След отслужването на светата Литургия в двора на храма бе отслужен водосвет и бе осветен благодарствен дар, който бе раздаден на всички.

c