Образование

Клуб “Приятели” в Добрич подготвя децата за училище

Проект „Довиждане лято, здравей училище“ организира НПО „Сдружение клуб Приятели – ДМ“ за малчуганите, посещаващи детски клуб „Приятели“ в Добрич. Той се осъществява по програмата за финансиране на гражданските инициативи в полза на местната общност от бюджета на Добрич за 2018 г., съобщиха от клуба.

Идеята на проекта е даване на  реален шанс за равнопоставено включване на всички деца в образователната система. “Децата, посещаващи клубове или други форми на обучение и възпитание, различни от общинските и държавни структури, също се нуждаят от подготовка преди тръгване на училище. Подобряване на социалните умения на децата, тяхната комуникативност, способността им да работят в екип и справянето с конфликти са ключови умения, които ще предотвратят стреса при тръгване на училище и ще способстват за превенцията на ранното отпадане”, споделят от клуб „Приятели”.

Предвидено е организиране на еднодневно занимание на открито, където под формата на  игри и занимания, децата и родителите да получат увереност в предстоящите промени.  Чрез квалифициран рехабилитатор ще се упражнят двигателни активности, подходящи за възрастта на децата, с цел превенция от гръбначни изкривявания при продължително седене.

Основната цел на проекта е подобряване на социалните умения на децата, тяхната комуникативност, способността им да работят в екип и справянето с конфликти.

Предвидени са игрови занимания на открито, физически упражнения на 1 август, когато клубът празнува рожден ден.

Родителите ще бъдат поканени на чаено матине, където ще бъде подредена изложба от творби на техните деца.

Деца и родители ще имат среща с рехабилитатор Юлия Митева, която ще ги запознае с двигателни активности, подходящи за възрастта на децата, с цел превенция от гръбначни изкривявания при продължително седене.

Организирана е и среща с психолога Таня Жекова , която ще поднесе информация за протичащите процеси на адаптация, ще даде практически съвети за емоционална подкрепа на децата, за идентифициране на тревожни симптоми.

Децата, посещаващи клуб „Приятели“, всяка седмица участват в дейности по различни теми – играят на игрите от нашето минало, изживяват незабравимото удоволствие при пътуване с влак, приготвят вкусни плодови шишчета и сладки бисквитени бонбони, а ги очакват и още много прекрасни летни изненади.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *