Водещи новини - дясно Общество Регионални - начална Шабла

Пожарната в Шабла получи ключовете на нов автомобил

На Илинден община Шабла официално получи ключовете на противопожарен автомобил – дарение от немската организация „Интерхелп“ с председател Улрих Бееман, съобщиха от морската Община.

Противопожарната кола е марка МAN, а благородният жест е направен в знак на добрите взаимоотношения с международната организация „Interhelp”.

През 15-те години на сътрудничество в Общината са направени много дарения, сред които са автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж, линейка, обзавеждане за ЦСРИ, пенсионерските клубове в гр.Шабла и село Горичане, уреди за детската площадка в село Ваклино и др.
На събитието присъстваха кметът на община Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, комисар Дарин Димитров – началник на РД ПБЗН-Добрич, гл. инспектор Стоян Георгиев от областния град, началникът на РС ПБЗН-Шабла Стефан Петков, Кристиана Енчев – мл.инспектор в местната противопожарна служба, жители и гости на Общината. Присъствалите на събитието участници към НЧ „Дружба“ село Дуранкулак и малчуганите от ДГ „Дора Габе“, имаха възможност да разгледат пожарния автомобил отвътре.

Главните „виновници“ Улрих Бееман и пожарникарят от Хамелн, докарал автомобила, бяха посрещнати пред сградата на община Шабла по стар български обичай с хляб и сол, и българска народна песен в изпълнение на Ефрем Блазандонакис. Последваха благодарствени думи от Улрих Бееман, кметът на Общината и представителите на РД и РС ПБЗН, след което Мариян Жечев и Улрих Бееман подписаха и подпечатаха договорът за дарение на противопожарния автомобил.
Много шабленци разгледаха отблизо новата придобивка за местната противопожарна служба.
Автомобил беше осветен от отец Павел Максимов, а служителите, които ще го ползват благословени за здраве.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *