Бизнес Водещи новини - дясно Генерал Тошево Регионални - начална

От сладка до парфюми от лавандула на фестивала в Генерал Тошево (снимки)

Разнообразие от продукти от лавандула предлагаше фестивалът на етерично-маслената култура, който за се проведе днес в Генерал Тошево.

На Лавандуловия базар участниците – търговци, производители на ароматното масло и приложници, предлагаха продукцията си. Там можеха да се открият произведения от изкусните ръце на членовете на читалище „Димитър Данаилов” от Чирпан. Те предлагаха изящни произведения на техните приложни студия.

На базара се предлагаше разнообразна козметика, лавандулови сапуни, различни козметични препарати, ароматни торбички с лавандула, красиви украшения, сладка с лавандулови аромати, парфюмерия с лавандулови масла.

Много се надяваме следващата година да можем да предложим и вино с лавандулов аромат, сподели Нина Гиргинова – председател на организационния комитет на националния фестивал на лавандулата.

За пета поредна година Генерал Тошево е домакин на добруджанското издание на националния фестивал на лавандулата. Той ежегодно се организира в две издание – в Тракия и Добруджа, които са основните лавандулови дестинации, припомни още Гиргинова.

Тазгодишното издание бе съпроводено с красива фотоизложба „Лавандулови импресии от Тракия”.

Най-малките в Генерал Тошево се забавляваха в Детска лавандулова работилница. Децата имаха възможност да научат повече за широкото приложение на лавандулата, да претворят своите лавандулови фантазии върху белия лист. За тях бяха организирани забавни игри и състезания.

 

 

Народният представител Даниела Димитрова посети фестивала и разговаря с организаторите и участниците. Коментирана бе възможността за развитие на Добруджа като лавандулова туристическа дестинация. Празникът завърши с музикална и танцова програма с участието на Глория, Димитър Есаров, Росица Делева, фолклорни групи и изпълнители.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *