Спорт

Албена вдига летвата с домакинство на тенис турнири от високия клас

Провеждането на тенис турнири от най – висока категория ще бъде един от водещите пунктове в стартиралата подготовка на ваканционно селище “Албена” за “Европейски курорт на спорта 2019”. В тази връзка, за да предаде своя организационен опит на домакините на ваканционното селище, на визита и за да се запознае със спортно техническата база е пристигнал Карол Кучера – едно от големите имена на словашкия тенис, информират от пресцентъра на в.с. “Албена”.

Като част от програмата на Кучера е било заложено изиграването на демонстративен мач на двойки.  Германката Албена Фрике е била партньор на словака на корта. Срещу тях са се изправили кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов и председателя на Управителния съвет на ФК “Добруджа” Николай Милков. Срещата се е изиграла на новия тенис комплекс в курорта.

В своята активна спортна кариера до 2005 г., Карол Кучера е постигнал близо 300 победи и е спечелил 6 индивидуални титли от турнирите на ATP. През 1998 година записва най – високото си класиране в световната ранглиста, достигайки до №6 в световния тенис.

„Определено това място тук изглежда готово да приеме тенис турнири от ниво “Чалънджър”. Има всичко необходимо, за да привлече хората да дойдат тук и да гледат тенис от високо ниво. За децата тук ще е невероятно. Комплексът наистина предлага много възможности“, е споделил председателят на Словашката тенис федерация.

В спортният календар на курорта за следващата година са включени спортни събития за деца, юноши и девойки. В ход е усилена подготовка за международни състезания по тенис, както и за силни турнири по футбол и тенис на маса. От “Албена” продължават да инвестират и в развитието на плажните спортове и голфа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *