Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стотици вярващи от Добрич се събраха в манастира „Света Марина”

Стотици вярващи от Варна и Добрич дойдоха в манастира „Света Марина” в аксаковското село Ботево на празника на светицата, за да присъстват на тържествената литургия в храма и да си налеят от целебната вода до манастира.

Службата, посветена на света великомъченица Марина, бе възглавена от игумена на манастира архимандрит Прокопий, който съслужи с отец Петко и свещеник Илко Янакиев, съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия.

Архимандрит Прокопий благодари на всички присъстващи, дошли от близо и далеч, за да съучастват в Литургията и празника, посветен на света Марина. Той допълни проповедта си като поздрави тези, които се удостоиха с Тайнството Евхаристия, „защото в днешно време за нас това е най-голямото единство в Христос - Светото Причастие, където ние се покайваме за греховете си, както казва нашият Господ: „покайте се, защото се приближи царството небесно“ (Мат. 4:17)“. Ставрофорен иконом Петко Минчев предаде на всички благопожеланието на митрополит Йоан за здраве, благоденствие и укрепване в духовния живот.

c