Общество Тервел

Общинската програма „Наше лято“ в Тервел осигурява забавления за лятото

Забавленията в общинска ваканционна програма „Наше лято“ започнаха, съобщиха от общинската администрация. Тази година тя се провежда за петнадесети път.

Дългоочакваното откриване се състоя в градския парк с много настроение, усмивки и забавна музика.

Началото това лято бе поставено със състезанието „Бързи, смели, сръчни” под ръководството на младите учители по физкултура Евгени Здравков и Антон Стоянов, които ще водят и занятията по тенис на маса, баскетбол и футбол на малки вратички. На откриването присъстваха около 120 деца, много родители и гости.
В тазгодишното си издание програмата предлага нови форми за забавление, сред които динен фестивал и изработване на плашила, баскетбол и футбол на малки вратички, работа с морски материали. През месец август участниците в програмата ще се потопят във вълшебния свят на цирковите артисти, любителите на историята ще посетят РИМ –Добрич, където ще се запознаят с Добруджанските герои от Първата световна война.
През първите седмици на юли в репетиционната зала на НЧ „Димитър Дончев Доктора” се събраха около 55 деца за провеждането на първото и второто занятие на Клуба за български народни танци под ръководството на Нели Денева – главен художествен ръководител на ДФТА „Калинка Вълчева“. Децата разучаваха Добруджанско право хоро, Добруджански ръченик, Ръката, Граовското, Куцанка и др.

Малките танцьори са разделени на две групи – начинаещи и напреднали.
Градският парк стана място за традиционните мероприятия „Рисунки на асфалт“. 120 деца рисуваха на тема „Наше лято“ под ръководството на Виолета Янкова. Отново сред прохладния въздух в гората, се провеждат и тренировките по тенис на маса под ръководството на Евгени Здравков и Антон Стоянов.

Пoради големия им брой, участниците и тази година са разделени на две групи. Първата група води спортните си занимания от 17:00 часа до 18:00 часа, а втора – от 18:00 часа до 19:00часа.
В сградата на ЦПЛР „Малкият принц“ се провеждат занятията на Клуба по шахмат с ръководител Красимир Прокопов. Той разясни основните правила в шаха, а някои от по-големите проведоха символични турнири.
Едно от най-атрактивните и забавни занятия, което се провежда за четвърта поредна година – Кулинарна ваканция – продължава, в барчето на Община Тервел, под ръководството на Мирослава Пенева. Предизвикателството за участниците в първото занятие беше подготовка и аранжиране на най-оригинални сандвичи.
През това лято под умелото ръководство на помощник-треньора Виктория Тошкова и под звуците на най-новите летни хитове децата играят Аеробика – зумба с много настроение.
С голям интерес децата от програма „Наше лято” на 11 юли гледаха подбраният от Цанка Жечкова анимационен филм „Рок Дог”.
На 12 юли от 10.00 часа в градския парк започна така дългоочакваното състезание с колелета, тротинетки, ролери и уейвборд. Състезанието беше много оспорвано и емоционално. Накрая всички получиха награди, осигурени от Община Тервел.
На същата дата след обяд в сградата на ЦПЛР „Малкият принц” се проведе първото занятие на Ателието по керамика с ръководител Цанка Жечкова. Присъстваха около 65 деца, които изработиха различни глинени формички, а на следващото занятие ще ги оцветят. В работата се включи и Йева – доброволка от ПГТО „Дочо Михайлов”.
Ново занятие за любителите на спорта е баскетболът, който събра около 50 деца от различни възрасти. Под ръководство на Антон Стоянов и Евгени Здравков участниците се запознаха с правилата на баскетбола, след което децата на възраст от 6 до 9 години играха народна топка, а останалите – от 10 до 13 години, играха баскетбол.
В „Куклената забава“ Маргарита Иванова раздаде ролите на герои от избрани български народни приказки, които ще бъдат представени през месец август.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *