Образование

С танци близо 50 индийски студенти ще завършат обучението си в Добрич

Близо 50 индийски студенти завършват обучението си във Висшето училище по мениджмънт в Добрич. Младежите ще отбележат събитието с традиционни за Индия облекла и танци, иформират от учебното заведение.

Студентите от Индия са участвали в Летен университет на ВУМ. Те ще получат сертификатите си за успешно завършване и ще бъдат наградени от ректора на висшето училище – доц. д-р Тодор Радев и д-р Сарика Сривастава от Технически университет на Гуджарат.

След края на официалната част, облечени в традиционни носии, студентите ще демонстрират традиционни индийски танци. Деца от лятната занималня на гимназия „Райко Цончев“ – „Патиланско Царство“, ще поздравят завършващите с български фолклорен танц.

Общо 47 студенти магистърско ниво (МВА) в техническия университет от западния индийски регион ще получат сертификати за успешно завършване на обучение в лятна бизнес програма на ВУМ с предмети Международен бизнес и Стратегически мениджмънт. То продължи около един месец. От ВУМ уточняват, че вече десета година обучават студенти от различни краища на света в т. нар. магистратура на магистратурите МВА – (Магистър бизнес администрация).

От ВУМ съобщават, че по време на обучението си, студентите са имали възможност да посетят някои от най-големите компании в Североизточна България, да се запознаят в подробности с мениджмънта на организациите, планирането и пазарите, на които работят. Освен това, младежите са пътували из България и съседна Румъния, за да се запознаят със забележителности, бит, култура и традиции. Добавят, че индийската група бе и инициатор на отбелязването на Международен ден на Йогата с масова демонстрация на упражнения.

Събитието е насрочено за 16-ти юли от 11 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) в гр. Добрич и е отворено за всички граждани, които имат желание да присъстват.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *