Балчик Култура

Международен творчески пленер „Роза на света“ се проведе в Ботаническата градина

Университетска ботаническа градина – Балчик бе домакин на ежегодния Международен творчески пленер „Роза на света“. В периода 6-12 юли бяха проведени редица тренинги и презентации с екологична насоченост сред младежите участници, съобщиха от УБГ.
В началото на пленера младите ентусиасти се запознаха с историята на Университетска ботаническа градина – Балчик и богатството от растителни видове, които станаха основа за вдъхновение на техните артистични презентации и изяви.
Артистът, режисьор и писател Георги Велчовски, артистът на Украйна Виталий Бондарев и режисьорът Галина Панибратец бяха водещи на интригуващи майсторски класове.
Гостите на ботаническата градина имаха възможност да присъстват на спектаклите „Душа подушки“ и „Жива вода“, които участниците бяха приготвили специално за тазгодишното издание на „Роза на Света“.
„Роза на света“ завърши с церемония по награждаване на най-ярко представилите се младежи, както и с почести и благодарности към ръководството на градината за успешното домакинство.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *