Култура

Концерт в Рим за победителя в „Надежди, таланти и майстори“ в Добрич

Носителят на Гран при в новото издание на Международния младежки музикален конкурс “Надежди, таланти, майстори” в Добрич, ще получи ангажимент за концертна изява в Academia Musicale Praeneste в Рим, Италия, съобщават от общината, която организира форума. Жестът е на професор Фаусто Ди Чезаре, почетен председател на академията, който ще бъде и член на журито на конкурса.

Лауреатите в категория „Солисти инструменталисти” от Втора възрастова група, ненавършили 18 години до заключителното заседание на журито, получават годишни стипендии от Министерството на културата.

Двайсет и второто издание на “Надежди, таланти, майстори” ще се състои в дните между 10-14 септември в Добрич, допълват от общината.

Конкурсът се провежда ежегодно през първата половина на септември. Той е празник на класическата музика, мащабна проява на творческо общуване между стотици музиканти от всички краища на света.

За мнозина от младите дарования той дава мощен тласък за професионалното им израстване, а за най-добрите – трамплин за успешна международна кариера.

Първото издание на фестивала е през 1996 г. Програмата на конкурса, организиран от Община град Добрич,  със съдействието на Министерството на културата – Дирекция “Сценични изкуства и творческо поколение”, включва: конкурсни вечери,  концерти на лауреати на конкурса, майсторски класове, творчески срещи и уникалния по рода си концерт на международното жури под председателството на проф. Виктор Чучков и гости на конкурса. До сега в конкурса са участвали изпълнители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Австралия. Конкурсът се провежда под патронажа на Кмета на Община град Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *