Общество

Над 80 доброволци почистиха района на бившето СОУ “Дора Габе”

В кампанията за почистване на района на бившето СОУ „Дора Габе”, която бе под наслов “Изчисти си боклука! С обич, Майката Земя!”, се включиха над 80 доброволци, съобщи за Про Нюз Добрич треньорът на спортен клуб по карате „Вълк” Стоян Димов.

Акцията за почистване се проведе в събота по инициатива на клубовете “Вълк”, “Нуките” и КК “Никон България”. Всички участници помогнаха за почистването и привеждането в приличен вид на зелените площи на закритото училище.

В почистването са се включили и общинските съветници Зорница Михайлова и Петя Обретенова, които не спрели за миг почивка през цялото време, сподели Димов. Включили са се и възпитаници на трите спортни клуба.

Голяма част от зелените площи бяха почистени и окосени. Площадът, паркингите и алеите, които също бяха обрасли, бяха окосени, изчистени от пластмасови и стъклени бутилки, найлони, хартии и пр. и бяха изметени. Беше почистено и отворено пространството и около паметника на Дора Габе, който беше почти скрит и незабележим от обгръщащите го храсти и боклуци, каза още Димов.

В близките седмици, ще бъде насрочена нова дата, отново за същата кампания, с цел привеждане в нормален вид и на бившите спортни открити игрища на СОУ “Дора Габе” и окончателното почистване на целият двор.

Възрастни хора, живеещи в района, поздравили доброволците и споделили, че такава организация не е имало от 15 години, а училището е закрито преди 3 години.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *