Добрич

Кандидатите за съдебни заседатели в Добрич отиват на събеседване

25 кандидати за съдебни заседатели в Окръжния съд в Добрич утвърди специално назначената за целта комисия от общински съветници. Тя е ръководена от адвокат Зорница Михайлова – председател на ПК по законност, обществен ред и сигурност.

Изслушването на кандидатите за съдебни заседатели ще се състои на 23.07.2018 г., от 10.00 часа, в Малката заседателна зала на Община град Добрич, в публично заседание.

Трябва да бъдат определени 23-ма съдебни заседатели към съдебния район на Окръжен съд – Добрич за мандат 2019 – 2023 г.

Изискванията към кандидатите са да са на възраст от 21 до 68 години, да имат настоящ адрес в Добрич, с минимум средно образование. Освен това, желаещите трябва да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, да не страдат от психически заболявания, да не са общински съветници. Те трябва да не участват в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели, да не работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който кандидатства.

Има изискване поне 10 на сто от лицата, които се включват в списъка, трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности

Временната комисия изслушва всеки от допуснатите кандидати в публично заседание, като всеки член на Общински съвет град Добрич може да задава въпроси. След това се съставя доклад, който се предоставя на Общински съвет. Местният парламент определя кандидатите за съдебни заседатели в публично заседание, като решението трябва да бъде взето с мнозинство, повече от половината от присъстващите членове.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *