Култура

Гран при и още 10 награди за студио „Сарандев” от фестивал в Балчик

Поп изпълнителите на Младежки център – Добрич се завърнаха с 11 награди, в това число и Гран при, от десетото издание на международния детски фестивал на изкуствата на английски език “Светът в детските длани” 2018 – гр. Балчик.

Те се състезаваха в номинация „Вокал”, в която мериха сили талантливи певци от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории, съобщи вокалният педагог Елена Карабельова

Четиричленното международно жури присъди на младите поп изпълнители от Студио „Сарандев” следните отличия:

  • Гран при в Номинация „Вокал” за дуета Димитрина Германова и Росен Петров
  • пет първи награди – за Мартин Стоянов, Росен Петров, Димитрина Германова, Александър Петров и Стефани Маринова
  • три втори награди – за Преслава Тодорова, дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и дуета Петър Стоянов и Преслава Тодорова
  • две трети – за Цветелина Владева и дуета Елеонора Иванова и Габриела Назърова

Десетото юбилейно издание на фестивала стартира на 6-ти юли с дефиле и с официално откриване, в което акцентът бе атрактивен музикално-театрален спектакъл на английски език, в който активно участие взеха и певци от Студио „Сарандев”.
Вокалният педагог на студио „Сарандев” Елена Карабельова е провела два майсторски класа по вокал на 10 юли в Информационен център „Мелницата” – Балчик, като част от фестивалната програма. В този ден се проведоха още  майсторски класове по хореография и актьорско майсторство.
Фестивалът „Светът в детските длани” с директор Светлана Атанасова се провежда под патронажа на кмета на Балчик Николай Ангелов и Регионалното управление по образование.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *