Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Гран при и още 10 награди за студио „Сарандев” от фестивал в Балчик

Поп изпълнителите на Младежки център - Добрич се завърнаха с 11 награди, в това число и Гран при, от десетото издание на международния детски фестивал на изкуствата на английски език “Светът в детските длани” 2018 - гр. Балчик. Те се състезаваха в номинация „Вокал”, в която мериха сили талантливи певци от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории, съобщи вокалният педагог Елена Карабельова Четиричленното международно жури присъди на младите поп изпълнители от Студио „Сарандев” следните отличия:
  • Гран при в Номинация „Вокал” за дуета Димитрина Германова и Росен Петров
  • пет първи награди - за Мартин Стоянов, Росен Петров, Димитрина Германова, Александър Петров и Стефани Маринова
  • три втори награди - за Преслава Тодорова, дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и дуета Петър Стоянов и Преслава Тодорова
  • две трети - за Цветелина Владева и дуета Елеонора Иванова и Габриела Назърова
Десетото юбилейно издание на фестивала стартира на 6-ти юли с дефиле и с официално откриване, в което акцентът бе атрактивен музикално-театрален спектакъл на английски език, в който активно участие взеха и певци от Студио „Сарандев”. Вокалният педагог на студио „Сарандев” Елена Карабельова е провела два майсторски класа по вокал на 10 юли в Информационен център „Мелницата” - Балчик, като част от фестивалната програма. В този ден се проведоха още  майсторски класове по хореография и актьорско майсторство. Фестивалът „Светът в детските длани” с директор Светлана Атанасова се провежда под патронажа на кмета на Балчик Николай Ангелов и Регионалното управление по образование.
c