Водещи новини - дясно Здраве Спорт

Неди от Добрич получи подкрепа и от родители, загубили сина си в битката с рака

Родителите на 17-годишния Иво от Шабла, който преди години изгуби битката с рака, помогнаха на малкия Неди от Добрич, който е с диагноза Аутизъм.

Днес семейство Йордан и Росица Йорданови посетиха благотворителния турнир по канадска борба в подкрепа на Недислав. Те дариха сумата от 200 лева и ще преведат по сметка още 1000 лева, останали от даренията, събирани за сина им, сподели за Про Нюз Добрич Захари Стоянов – председател на клуба по канадска борба  “Хищник”. Той има връзка със семейството, след като преди време е организирал благотворителен турнир и в подкрепа на Иво.

В надпреварата днес, която се проведе в клуб „Кадифе”, участваха над 15 състезатели от Добрич, Варна, Силистра, Тутракан.

Сред тях бяха и две дами от Силистра, които си размениха призовите места  на лява и дясна ръка – Асие Сали и Гергана Костадинова. Победител на дясна ръка бе Захари Стоянов, а на лява – Кристиян Костадинов.

Захари е подарил диплома си от състезанието на Неди.

Участниците внесоха благотворително такса за участие от 5 лева. Сред дарителите бяха и родителите от Палатковия лагер на родителите на деца с увреждания, където Камелия и Неди са всеки ден.

Приходите, заедно и с другите направени на място дарения, възлизат на 749 лева.

„Подкрепата, която получихме, благодарение на турнира, ще ни бъде много полезна. За нас всяка помощ е от голямо значение, защото това увеличава шанса Неди да излезе от състоянието, в което е. Имаме голяма надежда това да се случи”, сподели майката на Недислав Камелия Тодорова.

Тя подчерта, че комплексното лечението, което различни специалисти осигуряват на Неди през последните години, е довело до голям напредък в развитието на момчето. За година и половина детето е започнало да развива речта си, да чете, има разбиране, дори кара колело, търси комуникация.

Това е учудващо развитие за дете с аутизъм, нещо, което в Добрич не можахме да постигнем 9 години, сподели Камелия Тодорова.

От година и половина провеждаме транскраниална електростимулация във Варна. Освен  това, Неди посещава няколко пъти в седмицата логопед във Варна – Светлана Игнатова. Прилага му се краниосакралната терапия от д-р Стойчев и д-р Харалампиева, които с енергийни масажи много са помогнали на детето.

Самата Камелия Тодорова само преди дни е записала да учи Логопедия, държавна поръчка, в Медицинския университет във Варна. Надява се, че с теорията, която ще получи там, и практиката, която има с Неди, ще може да е още по-полезна на детето си.

Годишно на семейството са нужни 10 000 лева, за да осигурят тези грижи за 13-годишното момченце. Месечно разходите са между 600 и 800 лева. Освен това, се налага детето да пие и добавки, които струват 170 лева, тъй като се доставят от Филаделфия.

Тази сума обаче е непосилна за семейството. Затова то има нужда от подкрепа.

Камелия Тодорова вярва, че чудесата за Неди предстоят. „Преди година и половина не съм си и помисляла, че детето ми ще чете и разбира четене с картинки. Той дори казва първия стих на „Мила моя мамо”, споделя майката.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *