Водещи новини - дясно Добрич

Дарители от САЩ ще се включат в ремонтите на социални заведения в Добрич

Консултанти на американската компания doTerra са на двудневно посещение в Добрич, съобщиха от общинската администрация.

Гостите традиционно идват в Добрич през месец юли и се включват в дейности, свързани с направените дарения от  Есетере България, която е 100% собственост на doTERRA.

Днес дарителите от САЩ ще посетят Детската млечна кухня, Народно читалище “Пробуда-1939” в квартал „Рилци“. В Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания 1 и 2 американските дарители  ще се срещнат с децата и ще се включат в  облагородяване на пространствата.

Дарения за над 150 000 лева прави за Добрич производителят на етерични масла „Ететере България“, която през юни 2016 години изгради дестилерия за етерични масла.

Миналата година фирмата отпусна близо 43 хиляди лева за ремонт на Детска млечна кухня. Дари средства и за закупуване на автомобил за доставка на храна по домовете.

С осигурен от американската компания 12 000 лева бе изградена детска площадка в квартал “Рилци”, а при посещението си преди година американските дарители се включиха в боядисването на оградата на площадката и в нейното освежаване.

Фирма „Есетере България“ предостави и 65 850 лева на Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 1 и 2, където се извършва цялостна смяна на ВиК-инсталацията и ремонт на баните и тоалетните.  20 000 лева дарява за менторска програма за превенция на дивиантно поведение на лица, които са настанени в ЦНСТ за деца без увреждания 1, 2 и 3.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *