Култура

Академичен хор от Португалия с концерт в Добрич

Академичен хор на университет “Миньо” от град Брага, Португалия, ще изнесе концерт на 23 юли от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“, информираха от пресслужбата на Общината.

Поканата за гостуването на португалския хоров състав е от Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“ дирижирани от Росица Дурмушлийска.

Академичен хор CAUM е основан през януари 1989 г. и оттогава развива образователна и богата концертна дейност. Имат разнообразен репертоар с  музика от всички епохи. Особено внимание се обръща на португалската хорова музика. През школата на състава са преминали над 600 хористи, с които са изнесени над 400 концерта. В сегашния си състав, хорът е съставен от 50 човека, с диригент Маестро Силвио Кортез. Университетският хор работи с множество музикални формации и участва в редица културни проекти на Академия “Миньо”. С множество осъществени гастроли в Бразилия, остров Мадейра, Азорските острови, Алгарве, в Париж, Базел, Цюрих, Люксембург,  Италия, в Прага, Берлин, на остров Сантяго в Кабо Верде и др.

До момента състава е реализирал няколко звукозаписни продукции и множество медийни изяви.

Концертът се осъществява със съдействието на Община Добрич с вход свободен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *