Образование

Учители от Финансовата гимназия в Добрич ще участват в обучения в Ирландия

Четирима представители на ФСГ „Васил Левски“ ще вземат участие в две обучения е град Дъблин, Ирландия. Те ще се проведат в периода от 23 юли до 3 август в “Тринити Колидж”, съобщават от учебното заведение.
Снежина Вутова и Хрисимира Костадинова – учители по английски език,  ще се обучават на тема „CLIL in Dublin: Content and Language Integrated“ (СЕИО- Съдържателно езиково интегрирано обучение).

В 10 дневното обучение на тема ”ICT for teaching – A practical course to incorporate Information Technology into teaching“ (ИКТ за обучение – Практически курс за прилагане на информационните технологии в преподаването и обучението) ще се включат също двама участници: инж. Ангел Христов – директор на гимназията и Милена Николова – ръководител на направление ИКТ.
Мобилностите са финансирани по проект „Три стъпки към по-качествено професионално образование” на Програма „ЕРАЗЪМ+”.

Проектът е със срок на изпълнение от 1.06.2018 г. до 31.05.2019 г. на обща стойност 19 030 евро. Основна цел на проекта е организиране на обучения за учители  за подобряване на равнището на ключовите им компетентности и умения и в резултат  – повишаване на постиженията на учащитe, качеството на образователния процес, в подкрепа на реформирането и модернизацията на професионалното образованието и обучението в българското училище. През месец ноември още двама участници ще бъдат обучени в 7-дневен курс в Сплит, Хърватска, на тема „CREATIVITY IN THE CLASSROOM AND DIFFERENT WAYS OF DISPLAYING IT“ (Творчество в класната стая и различни начини за представяне му).

„Очакваме чрез участието си в тази програма да подобрим и освежим идеите си, да научим нови методи за преподаване за да повишим мотивацията за учене на учениците. Очакваме да повишим качеството на практическото образование и да дадем европейско измерение на специализираното обучение, което на свой ред да доведе до привличането на повече ученици и разкриването на други професионални паралелки за посрещане на нарастващите нужди от квалифицирани икономисти на местния бизнес“ – казват от ръководството на гимназията.

След приключване на обученията има планирани мероприятия за споделяне на опита придобит от тях в три основни направления, включващи представянето им пред колектива, демонстрирането на практическото им приложение и създаването на блог.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *