Водещи новини - дясно Здраве

Болницата в Добрич търси съдействие от общините за нова апаратура

Завърши първият кръг от срещи на изпълнителния директор на МБАЛ Добрич, д-р Светозар Байчев с кметове на общини от областта,  съобщиха от лечебното заведение

Готовност за сътрудничество и помощ в рамките на възможностите на всяка община заявиха кметовете на общини по време на организираните в края на миналата и началото на тази седмица по инициатива на д-р Светозар Байчев разговори.

От края на миналата седмица изпълнителният директор на МБАЛ Добрич проведе опознавателни срещи  с  кметовете  на община Крушари Добри Стефанов, на община Генерал Тошево Валентин Димитров, кмета на община град Добрич Йордан Йорданов и кмета на община Добричка , Тошко Петков. Днес д-р Байчев се срещна с кмета на община Тервел Живко Георгиев.

По време на разговорите д-р Байчев представи  справка за хоспитализираните пациенти в МБАЛ Добрич за всяка община за 2017 г.

Кметовете получиха информация и за преминалите от техните населени места пациенти през Спешно отделение на областната болница.

За 2017 година над 24 000 пациенти от град Добрич  са преминали през спешното отделение, следвана от община Добричка – 6 807, и на трето място е община Тервел с 2475 пациенти. По време на срещите стана ясно още, че за 2017 година хоспитализираните жители на община Добрич са 17 206, следвани от община  Добричка -2 593 пациенти.

Предстои ръководството на болницата да изготви списък с най-належащата за набавяне апаратура и консумативи,  който ще бъде предоставен на общините.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *