Водещи новини - дясно Общество

Спират ремонтите на пътищата от Добрич за Варна и Албена до есента

Ограничаваме максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в МВР.

Организирахме този брифинг, заедно с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, за да кажем още веднъж какви са опасностите по пътищата и да предпазим гражданите от тежки пътнотранспортни произшествия, заяви министър Валентин Радев и припомни, че тези съвместни формати са вече традиция.

Приключват ремонтите на отсечките Варна – Добрич и Добрич – Албена, които ще бъдат възобновени през есента. През летния сезон няма да се работи заради тежкия трафик, а в дните, когато той е най-интензивен, движението на тежкотоварни превозни средства се ограничава, каза министър Нанков. Той подчерта, че извършващите се ремонти са добре обозначени.

По думите на главен инспектор Димитър Мичев в ГДНП, през първите 6 месеца на годината броят на загиналите е с 44 по-малко, спрямо същия период на миналата година. Най-много жертви има на територията на ОДМВР-Пловдив, СДВР и ОДМВР-Бургас. Значително увеличение на загиналите има в ОДМВР-Хасково, Пловдив, Варна, СДВР, Враца, Видин, Добрич и Перник. Гл.инспектор Мичев призова шофьорите на МПС да планират добре времето си за пътуване, да са снабдени с вода, да предвидят почивки по маршрута, защото температурите са високи.

И тази година са командировани 800 служители от Охранителна полиция за целия сезон, които ще изпълняват контролни дейности в областите с морски курорти – Добрич, Варна и Бургас, уточни гл. комисар Христо Терзийски. Той добави, че от тази година ще има командировани служители на Пътна полиция в община Несебър. През последните 5 години, месец юли е сред трите с най-голям брой загинали на пътя, заяви директорът на ГДНП.

 

Follow Me:

Related Posts

  1. Даринка Иванова says:

    Слух ли е, че е спрян ремонта на пътя Добрич Албена, сега, когато все още трафика не е голям? Благодариние на Цветан Цветанов? Започнал ремонта на пътя до с. Рогозина, тъй като там са приети членове в ПГ “Герб”. ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЦВ. ЦВ. СПИРА РЕМОНТА НА ПЪТЯ ДОБРИЧ – АЛБЕНА И СЕ ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ПЪТЯ ДО С. РОГОЗИНА, ЗАЩОТО Е “МНОГО ВАЖНО” ЕЛЕКТОРАТА ДА ПЪТУВА ДОБРЕ. А ДЕСЕТКИТЕ ДРУГУГИ ОСТАНАЛИ, КОИТО ЩЕ ПЪТУВАТ ОТ ДОБРИЧ ДО АЛБЕНА И ПРИЛЕЖАЩИТЕ СЕЛА да си ТРОШАТ КОЛИТЕ, ЗАЩОТО НЕ СА ОТ ГЕРБ!😣😫

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *