Водещи новини - дясно Добрич Здраве

Трима млади лекари кандидатстват за подпомагане от фонд “Здраве” в Добрич

Три молби за подпомагане от специализанти и млади специалисти са депозирани за подпомагане от Общинския фонд “Здраве” до момента, съобщават от МБАЛ.

Това стана ясно след проведената среща на ръководството на фонда и изпълнителния директор на  МБАЛ Добрич д-р Светозар Байчев, главната сестра на болницата, началници на отделения и млади специалисти.

Председателят на фонда Атанас Атанасов ги запозна младите специалисти и началниците на отделения с финансовите стимули, които фондът може да предостави с цел привличане и задържане на млади специалисти в болничното заведение.

Мнението на медицинските специалисти е, че подпомагането трябва да има за цел да ги облекчава, както финансово, така и с пестене на време, нещо за което сега действащите правила за работа на фонд „Здраве”, не дават възможност. Те считат, че процедурата по финансово подпомагане от фонда е тромава и бюрократична.

Общинският фонд ”Здраве” разполага с 20 000 лв., предназначени за поемане на част от разходите на млади специалисти от МБАЛ Добрич за наем, транспорт или такси за детски заведения. Сумата обаче може да бъде загубена ако  не бъде оползотворена до края на годината.

Срещата е завършила без конкретни резултати.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *