Водещи новини - дясно Образование

Обявиха резултатите от първо класиране за гимназиите в Добрич

Обявени са резултатите от първо класиране на учениците, които кандидатстват за прием след седми  клас в училищата в област Добрич.

Те могат да се видят в училищата-гнезда, на информационното табло в РУО – Добрич. Резултатите от класирането могат да бъдат проверени и в електронната система на МОН: http://priem.mon.bg. Проверката се осъществява с входящия номер и код.

Общо 1104 деца са кандидатствали за гимназиите в област Добрич, сочат данните на Регионалното управление по образование.

Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране ще става от 4 до 6 юли, включително в училището, в което са приети.

Учениците се записват в VІІІ клас в училището, в което са приети, като подават следните документи:

– Заявление до директора на училището (по образец);

– Оригинал на свидетелството за основно образование;

– Оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика (за приетите за специалности от професии);

Ако кандидатът е приет по първо желание и не се запише в рамките на посочените срокове, губи мястото си и и ще може да участва в трети етап на класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията с и съобразно свободните места.

Ако кандидатът е приет по второ или следващо желание, но не се запише, а желае да участва във втори етап на класирането, подава заявление за участие във втори етап на класиране, без да има право да пренарежда желанията си и може да се класира на мястото си от първо класиране, или по по-предно свое желание. Заявлението за участие във втори етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е класиран на първи етап.

Учениците, които не са приети (класирани) на първи етап на класиране участват автоматично във втория етап на класиране. Обявяване на списъците с приетите на втори етап на класиране ще стане до 12 юли 2018 г. в посочените училища-гнезда и на информационното табло в РУО – Добрич.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *