Крими

Клошарят, убил зверски хазяина си в Добрич, остава в ареста

Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалното задържане под стража на Пламен Манов, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР – Добрич затова, че на 21 срещу 22 юни т.г., при условията на опасен рецидив, умишлено е убил 69-годишен мъж от Добрич, съобщиха от пресцентъра на ВАС.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, двамата мъже са били социално слаби и са ползвали услугите на социални трапезарии в Добрич. Там се и запознали и възрастният мъж приютил в дома си Пламен от с. Лозенец, който бил клошар. Той успял да надвие по-възрастния мъж, който паднал по гръб на земята, а убиецът започнал да скача върху него и с краката си му счупил двустранно по 3-4 ребра и лъчевата кост. Ребрата пробили белия дроб на жертвата и тя издъхнала, показва аутопсията.

Миналата седмица Окръжен съд – Добрич определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемия, а днес въззивната апелативна инстанция я потвърди като правилна и законосъобразна.

Това е тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Обвиняемият, който отрича участието си в убийството е осъждан трикратно, като последната му присъда е от 2011 година. Той често сменял населените места, в които живее и работи. Както за първата, така и за втората съдебна инстанция този факт води до извода, че на този етап от разследването е реална опасността мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалното задържане под стража на Пламен Манов, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР – Добрич затова, че при условията на опасен рецидив, умишлено е убил 69-годишен мъж е окончателно.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *