Водещи новини Общество

Жена подарява земя край Добрич на беден, който ще я обработва

Жена от София иска да подари три декара земеделска земя в община Добричка на човек, който обича земеделието и ще я обработва.

В социалната мрежа Мария Донева пусна съобщение, което гласи:

„Подарявам! Три декара земеделска земя в Добричка област.  Единствено условие – земята ще бъде дарена на човек, за когото ще е повод да създаде живота си. Моля, земеделски стопани и прочее да не търсят връзка. Земята ще бъде дарена на човек, който няма имущество и обича земеделието”.

Пред Про Нюз Добрич тя обясни, че е помагала и на отец Иван от Нови хан. Създала е кауза, която продължава да работи.

„Опитът ми и убеждението ми са, че чрез групови каузи не може да стигнеш до конкретния човек. Затова искам да знам, че някой, истински нуждаещ се, ще получи шанс за нов живот”, сподели Мария Донева.

Обясни, че земята се намира в землището на село Стефан Караджа. Тя е наследствена на съпруга й.

Обясни, че вече е получила не един и два съвета. Един от тях е да продаде земята и да дари парите. Но, жената вярва, че има конкретни хора с конкретни нужди. Останалото е лицемерие, заявява тя. Именно това я мотивира за това нейно предложение.

Според нея, към земята може да проявят интерес  дом за сираци или бедни хора, които да отглеждат там зимнината си. Мария дори е готова да осигури и агрономи, които на доброволни начала да ги учат на земеделие, както и да намери дарители на семена.

„Имам спомен от момент, в който в болница в чужбина една жена ми протегна ръка. Просто ми протегна ръка. Оттогава зная, че във всеки един момент има някой, чийто живот може да се преобърне от протегната ръка”, вярва Мария Донева.

Желаещите да се свържат с нея могат да го направят на имейл m_doneva@abv.bg.

Follow Me:

Related Posts

  1. Весела says:

    Желая тази земя с цел да си засадя зимнина с която ще се прехранваме част от нея мога да засадя и дръвчета.Останах от малка сираче и добре се справям с земеделие.Сам сама съм си сяла и отглеждала.Ще Ви бъда много благодарна ако тази земя бъде подарена на мен.Устройва ме защото съм от Добрич и ми е близо.С уважение ВЕСЕЛА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *