Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Карате клубове организират почистване на района на бившето СОУ "Дора Габе"

Два карате клуба от Добрич - СК "Вълк" и СКК "Нуките", както и КК "Никон България", страртират кампания за почистване на района на бившето СОУ "Дора Габе", съобщи Стоян Димов - треньор в клуб "Вълк". Инициативата е под надслов "Изчисти си боклука! С обич към Майката Земя". Почистването е насрочено за 14 юли.
"В нашата кампания могат да се включат всички граждани, симпатизиращи на идеята, обществени личности, журналисти, спортни клубове и др.", призовават инициаторите. Те заявяват, че целта на кампанията е най-вече да се учат и мотивират децата сами да изграждат хигиенни навици, изразяващи се не само в лична телесна хигиена. "Те ще бъдат запознати и с разликата между органични и неорганични отпадъци и последващите процеси, като така ще се опитаме да ги научим и защо трябва да се събират разделно отпадъците и да се рециклират", посочва Димов.
И допълва, че инициативата е подкрепена и от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев, който е уверил, че ще присъства, както и че ще отправи покана към целият Общински съвет."
Началото на почистването е насрочено за 10 ч. в двора на бивше СОУ "Дора Габе".
c