Добрич Култура

Студио „Сарандев” с 11 награди от международния фестивал „Трикси”

Певците на студио „Сарандев” се представиха отлично на Международния фестивал на изкуствата „Трикси”, който се проведе от 25-ти юни до 1-ви юли в курортен комплекс Албена, съобщи вокалният педагог Елена Карабельова.

Младите поп изпълнители от Младежки център – Добрич завоюваха 11 отличия – три първи, четири втори и четири трети награди.

Те се представиха на 27, 28 и 29 юни в раздел „Поп, рок, джаз вокал” в четирите възрастови групи при солистите и във втора група при ансамблите, като се конкурираха с талантливи певци от България, Русия, Украйна, Молдова и Румъния.

С първи награди са Стефани Маринова, Димитрина Германова и дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов; с втори награди са Пресиян Пехоев, Преслава Тодорова, Антония Петрова и дуетът Елеонора Иванова и Габриела Назърова; с трети – Мартин Стоянов, Неда Александрова, Елеонора Иванова и Александър Петров. Покани за участие в The International Festival “Transylvanian Stars” – Romania, лично от директора на фестивала Prof. Pop Cornel – член на междунардното жури, получиха Стефани Маринова, Димитрина Германова, Антония Петрова и Елеонора Иванова. Толга Гурдил, президент на International Festival “Shining star” – Истанбул,Турция и също член на журито, раздаде покани на няколко изявени певци,  сред които бе и Стефани.

Поканата включва поемане на такса-участие и всички разходи по пътуването и пребиваването в Истанбул в дните на фестивала през месец декември. Певците на Студио „Сарандев” получиха и две специални отличия – Диплом за нов вокален аранжимент на популярна българска песен на дуета Габриела Назърова и Елеонора Иванова, които се представиха със своя двугласна версия на песента „Душа” на Диана Експрес; и Диплом за нова оригинална интерпретация на българска песен на Стефани Маринова за изпълнението й на песента „Наше лято”.
Гала концертът, провел се на 29 юни от 16:30 ч. в театър-вариете „Албена”, бе открит с изпълнение на дуета Димитрина Германова и Росен Петров – носителите на Гран при от миналогодишното издание на фестивала „Трикси”.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.